„… již jsme ztráceli všechnu naději…“ Skutky 27:20

Nezoufej! „… bouře nepřestávala a již jsme ztráceli všechnu naději…“ (Skutky 27:20). Poslední, co házíme přes palubu, když se ocitneme v krizi, je naděje. Když to uděláme, znamená to, že už je opravdu zle.
Zápasíš s problémem, který tebou zmítá sem a tam? Dospěl už jsi do momentu, kdy jsi všechno vyházel a teď jsi v bodu zoufalství? Pamatuj si, že námořníci na Pavlově lodi nakonec ztratili všechnu naději, protože zapomněli, že Bůh má vše pod kontrolou. Zapomněli, že má plán. Zapomněli, že on může vnést naději do zcela beznadějné situace.
Když se v Bibli píše o „naději“, není řeč o štěstí, náhodě nebo nehodě. Mluví se o zaměřené víře! „Buďte rozhodní a buďte udatného srdce, všichni, kdo čekáte na Hospodina!“ (Žalm 31:25). „Ale oko Hospodinovo bdí nad těmi, kdo se ho bojí, nad těmi, kdo čekají na jeho milosrdenství, aby ze smrti je vysvobodil, naživu je zachoval v čas hladu. Naše duše s touhou vzhlíží k Hospodinu, on je naše pomoc, náš štít. Z něho se raduje naše srdce, my doufáme v jeho svaté jméno“ (Žalm 33:18–21). „Proč se tak trpce rmoutíš, má duše, proč ve mně úzkostně sténáš? Na Boha čekej, opět mu budu vzdávat chválu, jemu, své spáse. On je můj Bůh“ (Žalm 42:12). „Všecko, co je tam psáno, bylo napsáno k našemu poučení, abychom z trpělivosti a z povzbuzení, které nám dává Písmo, čerpali naději“ (Římanům 15:4).
Takže dnešní slovo pro tebe je – neztrácej naději a doufej v Boha.