„Máme rozličné dary podle milosti, která byla dána každému z nás…“        Římanům 12:6

Chceš-li v něčem vyniknout, musíš odhalit své hlavní dary a zapojit je do práce. Jedním z vedlejších darů apoštola Pavla bylo dělat stany, aby tak podpořil svou službu. Je ale jasné, že jeho hlavním darem bylo učit a budovat sbory. Ptáš se, jak můžeš své hlavní dary zjistit?
1) Ptej se na ně Boha. Kdo zná produkt lépe než výrobce? Ty jsi sám sebe nevytvořil, takže nemůžeš o sobě říct, pro co jsi byl stvořen. Bůh ale může, a on ti to řekne. „Má-li kdo z vás nedostatek moudrosti, ať prosí Boha, který dává všem bez výhrad a bez výčitek, a bude mu dána. Nechť však prosí s důvěrou a nic nepochybuje“ (Jakub 1:5–6).
2) Buď trpělivý. Když ses začínal učit chodit, trávil jsi víc času na zadní části těla než na nohou. Ale podařilo se ti to. To proto, že ses narodil, abys chodil! Své hlavní dary můžeš objevit rychle a snadno, ale rozvíjet je, aby dosáhly maximálního potenciálu, bude práce na celý život. Není to sprint, ale maratón.
3) Získávej zpětnou vazbu od správných lidí. Žádat druhé o zpětnou vazbu není vždy snadné, je to ale nezbytné k úspěchu. Nebuď nikdy natolik hrdý, abys nehledal pomoc. Pokud jsi samotář, měl bys přemýšlet nad tímto slovem: „Nebylo nikoho, kdo by je vysvobodil, protože město bylo daleko od Sidónu a s nikým neměli žádnou dohodu“ (Soudců 18:28). Dej si ale pozor – vyber si lidi, kteří opravdu budou chtít ti pomoci.