„… nemáte něco k jídlu?“ Jan 21:5

Bible nám říká: „Když začalo svítat, stál Ježíš na břehu, ale učedníci nevěděli, že je to on. Ježíš jim řekl: ‚Děti, nemáte něco k jídlu?‘ Odpověděli: ‚Nemáme.‘ Řekl jim: ‚Hoďte síť na pravou stranu lodi, tam ryby najdete.‘ Hodili síť a nemohli ji ani utáhnout pro množství ryb. Onen učedník, kterého Ježíš miloval, řekl Petrovi: ‚To je Pán!‘“ (Jan 21:4–7).
Nedaří se ti v tom, co děláš? Cítíš se po finanční stránce přitlačený ke zdi? Podívej se na Petra, který lovil ryby celou noc a nic nechytil. Byl unavený a otrávený – stejně jako ty. Potom s ním začal mluvit Ježíš, i když to Petr v tu chvíli nevěděl. A Ježíš mu dal pokyn, který jako by nedával smysl: „Hoďte síť na pravou stranu lodi, tam ryby najdete“ (Jan 21:6). Petr si mohl pomyslet: „Pane, se vší úctou, umíš opravdu dobře kázat, ale o rybolovu toho moc nevíš! Jestliže ryby nejsou na levé straně lodi, pak určitě nebudou na pravé!“
Když prosíš Boha o zázrak, může ti dát nějaký pokyn, který se ti bude zdát nesmyslný. A když ti řekne, abys udělal něco jiného, než jsi dosud vždycky dělal, vyvede tě to z tvé zóny bezpečí, vyplavou na povrch tvé obavy a napne to tvou víru. Jestliže ho však poslechneš, budou se ti „trhat sítě“. Potom řekneš jako Petr: „V mém životě působí Pán!“ Podnikavý člověče, poslechni Ježíše!