„… odevzdejte se zcela dílu Páně…“ 1. Korintským 15:58, přel. z angl.

Kariéra je věcí tvé volby; povolání je to, co dostáváš. Kariéra je něco, co děláš pro sebe; povolání je něco, co děláš pro Boha. Kariéra slibuje postavení, peníze a moc; povolání obvykle slibuje obtíže, utrpení a možnost být použitý Bohem. Kariéra může skončit důchodem a spoustou koníčků; povolání neskončí, dokud nezemřeš. Kariéru mohou přervat různé události, povolání ti však Bůh umožní naplnit i za nejtěžších okolností.
Pro některé lidi v Písmu znamenala poslušnost Božímu povolání život v otroctví, uvržení do zajetí, odchod do vyhnanství nebo ztrátu života. Jejich profesní dráha nevypadala slibně, a přesto neobyčejným způsobem naplnili své povolání. Chuck Colson měl jednu z nejzávratnějších kariér v Americe. Měl přístup k moci a vlivu v Nixonově Bílém domě, a přesto skončil ve vězení. Jeho kariéra skončila, ale jeho povolání právě začínalo. Bůh jej povolal k evangelizaci dalších lidí, jako byl on. Vyprávěl: „Mým skutečným životním dědictvím bylo mé největší selhání; skutečnost, že jsem byl bývalým vězněm. Mé velké pokoření, to, že jsem byl poslán do vězení, bylo počátkem toho nejúžasnějšího způsobu, jímž si Bůh použil můj život. Vybral si jedinou zkušenost, jíž jsem se nemohl chlubit, a použil si ji pro svou slávu.“ Podle Boží prozřetelnosti může být konec tvé kariéry počátkem tvého povolání.
Ať už tě tedy Bůh povolal k čemukoliv, Bible přikazuje: „… odevzdejte se zcela dílu Páně; vždyť víte, že vaše práce není v Pánu marná“ (1. Korintským 15:58, přel. z angl.).