„Satan si přál tě mít … ale já jsem se za tebe modlil.“ Lukáš 22:31–32, přel. z angl.

Tvé problémové dítě by mohlo být dítětem zaslíbení! Bůh má pro tvé děti zvláštní záměr; proto byl kolem tvého syna či dcery takový rozruch. Satan se na ně zaměřil, protože vidí jejich potenciál. Rozpoznal plán, který pro ně Bůh má, a snaží se jej zmařit.
Mohl by to udělat? Mohl! Použil si faraóna a krále Heroda, aby se dostal k Mojžíšovi a k Ježíšovi, když jim ještě nebyly ani dva roky. Proč? Protože se měli jednou stát vysvoboditeli, kteří uskuteční Boží plán. Podobně bude satan útočit i na tvé dítě zaslíbení. Pavel řekl: „… ten, který mě vyvolil už v těle mé matky a povolal mě svou milostí, rozhodl se zjeviti mně svého Syna, abych radostnou zvěst o něm nesl všem národům“ (Galatským 1:15–16). Prvních třicet let života ale Pavel šel špatným směrem; teprve potom se setkal s Ježíšem a vydal se správnou cestou.
Co bys tedy jako rodič dítěte zaslíbení měl dělat? Modlit se za něj! Ježíš znal zvláštní plán, který měl naplnit Petr, a věděl i to, že na něj satan brzy zaútočí. Proto mu řekl: „… satan si vyžádal, aby vás směl tříbit jako pšenici. Já jsem však za tebe prosil, aby tvá víra neselhala; a ty, až se obrátíš, buď posilou svým bratřím“ (Lukáš 22:31–32). Dokud jsou tvé děti malé, vkládej na ně ruce a vyhlašuj nad jejich životem Boží slovo. Až začnou dospívat, pokračuj v modlitbách za ně a vyhlašuj nad nimi Boží požehnání. Bojuj za své dítě zaslíbení!