„Hledal jsem mezi nimi muže, který by … postavil se v trhlině … za…“ Ezechiel 22:30

Někdy se tvé dítě může dostat do problémů ve škole, zaplést se se špatnou partou a experimentovat s drogami, alkoholem, gangy, pohlavním životem… Může se vzbouřit proti všemu, čemu jsi ho od mládí až dosud učil. To ale neznamená, že nakonec neodpoví poslušně na Boží povolání.
Než se Saul z Tarsu stal apoštolem Pavlem, musel ho Bůh shodit z koně, pokořit před jeho vrstevníky a dočasně jej ranit slepotou. Vzpomínáš si, co onoho dne Ježíš řekl Saulovi na jeho cestě do Damašku? „Těžko je ti vzpírat se proti bodcům“ (Skutky 9:6, ČSP). Někdy bude tvé dítě zaslíbení procházet životem snadno, jindy bude kopat a křičet; do cíle se nedostane přes noc! Pavla Bůh na tři roky odvedl do pustiny, aby jej zbavil jedu nesprávného myšlení a přeprogramoval ho pravdou svého slova, protože jej potřeboval vybavit pro jeho povolání.
Takže pokud ti připadá, jako by se tvé dítě zaslíbení ztratilo v poušti, bylo slepé vůči svému povolání, či dokonce upadlo do prachu, nezoufej; Bůh stále pracuje. Co bys měl dělat? Bůh řekl: „Hledal jsem mezi nimi muže (nebo ženu), který by … postavil se v trhlině … za…“ (viz Ezechiel 22:30). Postav okolo svého dítěte ochrannou zeď modliteb. Postav se v trhlině a modli se nad ním Boží slovo. Ježíš zaslíbil, že když se zde na zemi budeš modlit s autoritou, pohne nebesy ve tvůj prospěch.