„Není-li žádného vidění, lid pustne…“ Přísloví 29:18

Co „vidíš“ ve své budoucnosti? Jaká je tvá „vize“?
V roce 1863 podepsal Abraham Lincoln proklamaci emancipace o zrovnoprávnění otroků, přesto i o sto let později byli Afroameričané stále ještě oběťmi segregace.
V roce 1963 vyjádřil Martin Luther King v promluvě u Lincolnova pomníku svou proslavenou vizi: „Sním o tom, že jednoho dne budou moci na červených pahorcích Georgie synové bývalých otroků a synové bývalých otrokářů společně zasednout ke stolu bratrství. Sním o tom, že jednoho dne bude i stát Mississippi, stát planoucí horoucím bezprávím a útlakem, přeměněn v oázu svobody a spravedlnosti. Sním o tom, že moje čtyři malé děti budou jednoho dne žít v zemi, kde je nebudou posuzovat podle barvy kůže, ale podle jejich charakteru. Sním … o dni, kdy se všechny Boží děti, černoši i běloši, židé i pohané, protestanti i katolíci budou moci vzít za ruce a zpívat slova starého černošského spirituálu: ‚Konečně svobodní! Konečně svobodní! Díky Bohu všemohoucímu jsme konečně svobodní!‘“ Večer předtím, než byl Martin Luther King zavražděn v Memphisu, řekl svým posluchačům, že „viděl“ zaslíbenou zemi a že do ní jednoho dne vejdou, i když možná ne všichni současně.
Pokud nemáš pro svůj život vizi, pros Boha, aby ti nějakou dal. Až to udělá, začleň ji do svého života ve víře, že budeš žít, abys „viděl“ její naplnění!