„Láska je trpělivá, laskavá … Láska nejedná nečestně, nehledá svůj prospěch, nedá se vydráždit, nepočítá křivdy.“    1. Korintským 13:4–5

Zde je několik rad, které ti mohou pomoci vyřešit problémy ve vztazích:
1) Problémy s penězi. Jak budeš v manželství hospodařit s penězi, záleží na schopnostech, které jsi získal, a na kázni, které ses naučil. Jeden z vás může být střadatel a druhý rozhazovač. Takže musíte spolupracovat, dělat společná rozhodnutí, která ovlivní vás oba, a společně fungovat v hranicích své reality. Zvažte, kolik máte dluhů, jaký máte příjem a kolik potřebujete ušetřit. Najděte způsob, jak dosáhnout finanční svobody. V Bibli je psáno: „Boháč panuje nad chudáky, dlužník se stává otrokem věřitele“ (Přísloví 22:7).
2) Problémy s časem. Pokud netrávíte společný čas, jednomu z vás ten druhý chybí. V ideálním případě oba chcete být více spolu. Jestliže si tvůj partner na tento problém neustále stěžuje, považuj to za kompliment, protože to znamená, že je stále rád ve tvé společnosti. Naplánujte si konkrétní čas, kdy budete spolu, zaznamenejte si ho v obou diářích a nenechte si ho narušit. Neexistuje žádná náhražka za čas strávený se svým partnerem.
3) Problémy se žárlivostí. Nemluvíme o majetnickém partnerovi, který ti nedovolí podívat se na číšníka bez toho, že by tě obviňoval z nevěry. Obecně platí, že když ve vztahu existuje žárlivost, je to projev nejistoty. Možná si budete muset upřímně promluvit o svém vzájemném závazku. Mluvte o drobných zvycích a projevech, které vašemu partnerovi připadají jako flirtování. Komunikujte spolu a nedovolte žárlivosti přerůst do hořkosti, nedůvěry nebo dokonce odporu.