„Otcové, nedrážděte své děti ke vzdoru, ale vychovávejte je v kázni a napomenutích našeho Pána.“    Efezským 6:4

Táto, tvé děti si zaslouží otce, který jim bude modelem křesťanského života, bude je učit pravdě Božího slova a bude jim ukazovat, jak přijmout dar věčného života. Možná, že ve tvé rodině tato úžasná tradice začne, když ty vydáš svůj život Ježíši Kristu.
Spisovatel a biblický učitel Gordon MacDonald napsal: „Existuje legenda o středověkém stavebním dozorci, který se zeptal tří kameníků na stavbě, co dělají. První odpověděl, že pokládá cihly. Druhý mluvil o tom, že staví zeď. Až třetí kameník projevil skutečnou úctu ke své práci, když řekl: ‚Stavím úžasnou katedrálu.‘ Polož stejnou otázku ohledně role v rodině kterýmkoliv dvěma otcům, a je pravděpodobné, že dostaneš stejně rozdílné odpovědi. První možná řekne: ‚Zaopatřuji rodinu,‘ zatímco druhý to možná vidí jinak a řekne: ‚Vychovávám děti.‘ První z nich svou roli vidí v zabezpečování potřeb rodiny. Druhý ale má pohled z Boží perspektivy – podílí se na formování životů.“
R. A. Torrey, velký evangelista, jednou řekl: „Úspěch člověka jako křesťanského vedoucího nemůžeme hodnotit, dokud neuvidíme jeho vnoučata.“ Táto, zamysli se nad tím – ty nejen vychováváš syny a dcery, ty vychováváš budoucí otce a matky. Formuješ dnes životy, které zítra budou formovat budoucí generace. Abys uspěl, musíš se jednou rukou držet Boha a druhou rukou musíš držet své děti.