„… kdo řekne této hoře: ‚Zdvihni se a vrhni se do moře‘ – a nebude pochybovat, ale bude věřit, že se stane, co říká, bude to mít.“    Marek 11:23

Čelíš problému, který ti připadá jako hora? Ježíš řekl: „Amen, pravím vám, že kdo řekne této hoře: ‚Zdvihni se a vrhni se do moře‘ – a nebude pochybovat, ale bude věřit, že se stane, co říká, bude to mít. Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít. A kdykoli povstáváte k modlitbě, odpouštějte, co proti druhým máte, aby i váš Otec, který je v nebesích, vám odpustil vaše přestoupení. Jestliže však vy neodpustíte, ani váš Otec, který je v nebesích, vám neodpustí vaše přestoupení“ (Marek 11:23–26). Zde nám Ježíš dává tři klíče k vyslyšení modliteb:
1) Promlouvej nad svým problémem Boží slovo. „Tak tomu bude s mým slovem, které vychází z mých úst: Nenavrátí se ke mně s prázdnou, nýbrž vykoná, co chci, vykoná zdárně, k čemu jsem je poslal“ (Izajáš 55:11).
2) Krm svou víru a pochybnosti nech vyhladovět. „Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24).
3) Neustále odpouštěj. „A kdykoli povstáváte k modlitbě, odpouštějte, co proti druhým máte, aby i váš Otec, který je v nebesích, vám odpustil vaše přestoupení“ (Marek 11:25). Hora ve tvém životě se nemůže pohnout, jestliže v sobě skrýváš neodpuštění. Boží ochota odpovídat na tvé modlitby závisí na tvé ochotě odpustit člověku, který ti ublížil. Proto se zeptej sám sebe: „Stojí mi za to držet v sobě hořkost?“ Bernard Meltzer řekl: „Když odpustíš, minulost tím nemůžeš nijak změnit. Určitě ale změníš budoucnost.“ Ať už si myslíš, že si ten provinilec zaslouží odpuštění nebo ne, odpusť mu pro své vlastní dobro – aby se „tvá hora mohla pohnout“.