„Vším způsobem budete obohacováni, abyste mohli být velkoryse štědří…“        2. Korintským 9:11

Pokud dáváš, aby se naplnila slova modlitby Páně: „Přijď tvé království. Staň se tvá vůle jako v nebi, tak i na zemi“ (Matouš 6:10), Bůh zajistí, že budeš mít všechno, co potřebuješ, ve chvíli, kdy to budeš potřebovat. To jsou Boží záruky, které by měly rozptýlit tvé obavy z dávání. Ve skutečnosti existuje jen jediná věc, na niž by sis měl při dávání dát pozor – abys své dávání neomezoval tak, jako bys s Bohem ve svých financích nepočítal.
Neexistuje nic, čím by sis mohl zasloužit Boží lásku. Pokud ale chceš chodit v jeho požehnání, musíš mít víru a řídit se jeho pokyny. Proto by sis měl položit otázku: „Kdo je lépe schopen naplnit mé potřeby, Bůh nebo já sám?“ Když budeš štědrý vůči Bohu, on zajistí, že budeš mít víc než dost, abys mohl být štědrý i jinde. Nejdříve ale chce vidět, že investuješ do jeho království – ne kvůli tomu, že od něj chceš něco dostat, ale kvůli tomu, že si ceníš jeho věčných záměrů víc než svých vlastních zájmů.
Jsi připraven vykročit ve víře a aplikovat zákon setby a sklizně tak, že Boha pozveš do svých financí? Peníze jsou často těmi posledními dveřmi, které Bohu otevřeme, protože si myslíme, že reprezentují naše zajištění. Pokud chceš být skutečně finančně zabezpečený, vpusť Boha do svých peněz co nejdříve. Čím dříve začneš zasévat, tím dříve budeš sklízet. Až se to stane, už nikdy nebudeš dělat věci stejně jako dřív.