„… odkryli střechu tam, kde byl Ježíš, prorazili otvor a spustili dolů nosítka…“        Marek 2:4

Když čtyři přátelé nesoucí ochrnutého muže přišli před dům, kde Ježíš kázal, byl již zástup tak velký, že nebyli schopni se k němu protlačit. Co dělat? Vzdát to, nebo vytrvat a najít jinou cestu? V tuto chvíli je napadá, že by se mohli dostat na střechu a odstranit část hliněného stropu nad Ježíšem. Plán se zdařil, muž leží před Ježíšem a on, když vidí jejich víru, říká: „Pravím ti, vstaň, vezmi své lože a jdi domů!“ (Marek 2:11). Co následovalo, bylo ohromující – muž vyskočí, popadne svá nosítka a odchází středem ohromeného zástupu. Všichni žasnou a chválí Boha: „Něco takového jsme ještě nikdy neviděli“ (Marek 2:12).
Pokud jakýkoliv „strop“ odděluje tebe nebo tvé milované od Ježíše, musí být odstraněn. Prokopej se! Nic nesmí stát v cestě! Ježíš je mocen dát komukoliv uzdravení, obnovení sil, dobré zaměstnání, pevné manželství, zdravé děti nebo smysluplnou službu – pokud jsi ochoten se k němu „prokopat“.
Čtyři přátelé byli ve svém přístupu poněkud radikální. Nebyli jen věřící – měli víru v akci. Přišli za Ježíšem a nechtěli si připustit, že by to jen tak vzdali. Jakmile odstranili strop, věřili, že jsou už jen pár centimetrů od zázraku. To je pohánělo stále vpřed.
Bez ohledu na to, kolik máš dnes práce, nedovol ničemu, aby ti to bránilo setkat se s Ježíšem. Jsi blíže průlomu, než si myslíš, tak „kopej“ dál a nepřestávej, dokud tam nebudeš!