„Zapiš to vidění, zaznamenej je na tabulky, aby si je čtenář mohl snadno přečíst.“        Abakuk 2:2

Když ti dá Bůh vizi pro tvůj život, zapiš si ji, měj ji neustále na paměti a žij v souladu s ní. Možná vůbec nevidíš způsob, jak by se mohla naplnit. V Bibli ale stojí: „Vidění už ukazuje k určitému času … vyčkej, neboť přijde zcela jistě, zadržet se nedá“ (Abakuk 2:3).
Možná nevíš, jak se z místa, na němž jsi teď, dostat na místo, na nějž tě vede tvá vize. Bůh to ale ví, takže ho pros, aby ti ukázal další krok. Ať už jsi ve vězení jako Josef, v kuchyni pro bezdomovce v centru města, anebo se doma staráš o malé děti, Bůh vizi, kterou ti vložil do srdce, naplní. Čím více sám sebe vidíš v hlavní roli v konferenčním sále nebo jak rozjíždíš vlastní podnikání, sloužíš v duchovní službě, píšeš svou první knihu nebo pomáháš druhým svými dary, tím dříve se to stane realitou. Než se vize stane jasnou, Bůh nám ji dává letmo zahlédnout – jako obraz, který se postupně zaostřuje z tlumeného odstínu do ostrého barevného rozlišení. Proto uchop svou vizi a choď s ní. Ať tě motivuje, abys dělal to nejlepší podle svých momentálních schopností a přitom stále komunikoval s tím, kdo tě zná nejlépe a miluje nejvíce.
Modli se: „Pane, já vím, že místo, na němž teď jsem, není místo, na nějž mě vedeš. Ukaž mi letmé záblesky své vize pro mou budoucnost, aby moje porozumění mohlo růst ve shodě s tvým načasováním. Děj mi trpělivost na cestě a víru, že vždycky pracuješ pro moje dobro. Amen.“