„Jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám, a ještě přidá.“ Marek 4:24

Martin Luther řekl, že studium Bible je jako sbírání jablek. Nejdříve zatřeseš kmenem, potom hlavní větví, po ní vedlejší větví, pak větvičkou, a nakonec se podíváš pod každý list.
Na světě neexistuje žádná jiná kniha jako Bible. Můžeš stejný biblický verš číst desetkrát a mít deset různých postřehů. To proto, že Písmo je „vdechnuto Bohem“ (viz 2. Timoteovi 3:16). Když Ježíš mluvil o studiu Božího slova, řekl, že věci jsou pouze přechodně skryty, aby byly později odhaleny: „Nic není skrytého, aby to jednou nebylo zjeveno, a nic nebylo utajeno, leč aby vyšlo najevo“ (Marek 4:22). Potom dodává: „Dávejte pozor na to, co slyšíte! Jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám, a ještě přidá“ (Marek 4:24).
Chceš duchovně růst? Budovat lepší vztahy? Uspět v kariéře? Zvítězit nad obavami a najít pokoj? Zbavit se zlozvyku? Být uzdraven z citových zranění z minulosti? Pak rozjímej nad Božím slovem, uvažuj nad ním, přemýšlej o něm, mentálně ho zpracovávej a promlouvej. Místo abys žil z cizího duchovního porozumění, studuj sám Písmo a dovol Duchu svatému, aby ti požehnal porozuměním, které mění život. Ježíš řekl: „Duch pravdy vám bude zvěstovat, co přijme ode mne“ (Jan 16:15, přel. z angl.). Když verše, které čteš, přijmeš osobně, prožiješ jejich pravdu.