„Bůh je naše útočiště, naše síla, pomoc v soužení vždy velmi osvědčená.“ Žalm 46:2

Bible říká: „Bůh je … pomoc v soužení…“ (Žalm 46:2). Ale nejdřív musíš věřit, že „Bůh je“. V opačném případě ti zbývá spoléhat jen a jen na lidskou pomoc, nebo věřit na náhodu. Jak daleko si myslíš, že se dostaneš? Když lékař stanoví diagnózu a sdělí ti, že už pro tebe nebo tvého blízkého nemůže víc udělat, kam se obrátíš? Když nevíš, co máš dělat, a potřebuješ poradit, ke komu půjdeš? Když tě trápí špatné svědomí a toužíš po klidu a odpuštění, kdo ti ho dá?
Když vymažeš Boha ze svého života, staneš se sám sobě bohem, protože ve vesmíru už žádnou větší sílu než sám sebe nenajdeš. Proto v Bibli stojí psáno: „Bloud si v srdci říká: ‚Bůh tu není‘“ (Žalm 14:1). Je pošetilé odříznout se od největšího zdroje pomoci v celém vesmíru! V příštích několika dnech se budeme zamýšlet nad tím, proč „Bůh je“ a proč bychom mu měli důvěřovat.
Pro začátek pojďme nahlédnout do astronomie. Bible říká: „Nebesa vypravují o Boží slávě, obloha hovoří o díle jeho rukou … noc noci sděluje poznatky. Není to řeč lidská, nejsou to slova … Jejich tón zvučí celičkou zemí…“ (Žalm 19:2–5). Věděl jsi, že devadesát procent světových astronomů věří v Boha? To je mnohem vyšší procento, než mezi řezníky, pekaři nebo řemeslníky! Tyto geniální mozky, které denně důkladně zkoumají dílo jeho rukou, se domnívají, že „Bůh je“‘. Co si myslíš ty?