„Ze svých síní zavlažuješ hory, země se sytí ovocem tvého díla.“ Žalm 104:13

Přemýšlel jsi někdy, proč se nikde ve vesmíru nenachází voda v takovém množství, jako na Zemi? Alespoň doposud to potvrzují údaje všech teleskopů a kosmických sond. Voda, úžasné rozpouštědlo, které rozpouští téměř vše na Zemi s výjimkou toho, co je nezbytné k životu. Tato úžasná kapalina, kterou považujeme za samozřejmost, umí v podobě ledu drtit skály a činit z nich úrodnou zem. V podobě sněhu zadržuje vodu v údolích. V podobě deště svlažuje a čistí půdu a v podobě vzdušné vlhkosti udržuje potřebné klima pro růst rostlin. Jako pára umožňovala voda po staletí pohánět ty nejsilnější stroje.
Voda existuje také v podobě oblačnosti. Pokud by se oblaka skládala místo z vody z kyseliny sírové jako u Venuše, mohla by se Země rozloučit s jakoukoli formou života. Polovina povrchu Země je dokonce neustále zastíněna oblačností, což umožňuje rozložit a odfiltrovat množství dopadajících slunečních paprsků.
Voda je podivuhodnou kapalinou, která je těžší při 4° Celsia než v bodě mrazu. Pokud by tomu tak nebylo, sladkovodní život, jak ho na této planetě známe, by nemohl existovat. Zamrzající led je lehčí, a proto stoupá na hladinu. Jinak by voda v jezerech a řekách zamrzala postupně ode dna směrem k hladině a všechny ryby by nakonec zůstaly v ledu. A nejen ryby, také řasy produkující kyslík by byly zničeny. Kyslíku by ubývalo a lidstvo by se udusilo.
Takže až budeš mít pocit, že si tě Bůh nevšímá nebo se o tebe nestará, dej si sklenici vody a řekni: „Díky, Pane!“