„Miluj svého bližního jako sám sebe.“ Matouš 22:39

Máš rád jiné lidi? Pokud ano:
1) Musíš jim to říct. Jeden starý rybář byl padesát let ženatý. Měl mírnou, trpělivou ženu, ale velmi zřídka si udělal čas, aby jí vyjádřil své city. Konečně mu jednoho dne v zoufalství řekla: „Proč mi nikdy neřekneš, že mě máš rád?“ Aniž by hnul brvou, odpověděl jí: „Přece jsem ti řekl, že tě mám rád, když jsem si tě bral. Pokud někdy změním názor, dozvíš se to!“ Vypadá to jako vtipný příběh, pokud je to ale realita, už to tolik úsměvné není. I když tvůj muž nebo žena možná o tvé lásce ví, přece to od tebe potřebuje slyšet. Stejně tak i tvoje děti, přátelé a lidé ve tvém okruhu vztahů. Pravda je taková, že slov „mám tě rád“ nemůže být nikdy dost!
2) Musíš jim to dát najevo. Každý potřebuje „poplácat po zádech“. Doktorka Dolores Kriegerová, profesorka ošetřovatelství na newyorské univerzitě a autorka řady studií o účinku lidského doteku, zjistila, že fyzický kontakt přináší velký fyziologický prospěch jak tomu, kdo se druhého dotýká, tak i tomu, jehož se dotýkají. Funguje to takto – červené krvinky obsahují hemoglobin, který přenáší do tělesných tkání kyslík. A Doktorka Kriegerová zjistila, že když někdo položí ruku na druhého, stoupne hladina hemoglobinu v krvi obou lidí. Tím se do tělesných tkání dostane více kyslíku, což přináší fyzické povzbuzení a může to i napomáhat procesu uzdravení.
To, co je zde popsáno, je doslova moc lásky v akci. Milovat je pro tebe dobré! Nic není tak uspokojivé, potěšující a povzbudivé, jako projevovat druhým lásku slovy i činy.