„Manželky … buďte oporou svým manželům … Manželé, dělejte z lásky ke svým manželkám vše, co můžete nejlepšího.“    Koloským 3:18–19, přel. z angl.

Představ si dvě loďky, které vyrážejí na rozbouřené jezero. V jedné sedí muž, ve druhé žena. Jsou rozhodnutí veslovat bok po boku, vlny je však začínají unášet každého opačným směrem, a nakonec se už pro hluk způsobený větrem téměř neslyší. Brzy se muž ocitne na jednom konci jezera a žena na druhém. Ani nevědí, jak se vlastně rozdělili, nebo jak se znovu spojit.
A teď si představ dva novomanžele. Stojí u oltáře a slibují si žít ve vzájemné lásce a v souladu. Bohužel to ale v padesáti procentech případů tak nefunguje. Pokud nebudou svůj vztah udržovat a kultivovat, budou si stále vzdálenější. To je důvod, proč často vlny ty dvě malé, romantické loďky začnou unášet na opačné konce jezera. Jak si tedy mohou manželé udržet lásku a zůstat spolu celý život? Odpověď zní – veslujte jako zběsilí! Dopřejte si čas na romantiku. Myslete na sebe během dne. Vyhýbejte se tomu, co přináší konflikty a hořkost. Zajímejte se o potřeby a přání druhého. To jsou klíče k harmonii a k přátelství. Ano, udržet pohromadě dvě loďky ovládané vesly je těžké, ale když oba partneři veslují ze všech sil, jde to. Dobrému manželství se nic nevyrovná, budete ale na něm muset pracovat, protože kulturní proudy a životní stresy mohou způsobit vaše odtržení.
Proto Bible požaduje: „Manželky, mějte porozumění a buďte oporou svým manželům tím, že se jim budete poddávat tak, aby to bylo Pánu ke cti. Manželé, dělejte z lásky ke svým manželkám vše, co můžete nejlepšího“ (Koloským 3:18–19, přel. z angl.).