„Dát se vést sobectvím znamená smrt, dát se vést Duchem je život a pokoj.“         Římanům 8:6

Pokud Bůh souhlasí s tvými myšlenkami, činy a plány, potvrdí to tím, že ti dá „vnitřní pokoj“. Bible říká: „A ve vašem srdci ať vládne pokoj Kristův (harmonie duše, která přichází od Krista), k němuž jste byli povoláni v jedno společné tělo. A buďte vděčni“ (Koloským 3:15).
Když jsi vedený Bohem, budeš cítit pokoj i uprostřed obtížných okolností. Boží pokoj je jako basebalový rozhodčí, který za tebe rozhodne, co je „bezpečné“ a co je „za čarou“. Dávej si ale pozor na falešný pokoj. Někdy je tvá touha něco dělat natolik silná, že v tobě může vyvolat falešný pocit pokoje, který ovšem pramení z tvého vlastního nadšení tou myšlenkou. Takový falešný pokoj však postupem času zmizí a skutečná Boží vůle vyjde najevo. Proto se nauč si na ni počkat. Je dobré se držet pravidla, že při důležitých rozhodnutích se nevyplácí se ukvapovat.
Bible varuje: „Dát se vést sobectvím znamená smrt, dát se vést Duchem je život a pokoj“ (Římanům 8:6). Jestliže ztrácíš vnitřní pokoj kvůli tomu, co si myslíš nebo slyšíš, nepokračuj. Nemusíš druhým vysvětlovat, proč v něčem nemáš pokoj; někdy prostě nevíš, proč to tak je. Stačí, když řekneš: „Myslím, že není moudré, abych to teď dělal, protože v tom nemám pokoj.“ Mít pokoj znamená mít moc. A ještě je tu jedna věc – jestli poznáš, že jsi Boha jasně slyšel, udělej všechno, co je ve tvých silách, aby sis udržel pokoj, a neměj obavy.