„Správně, služebníku dobrý a věrný…“ Matouš 25:23

Bůh chce, abys měl v životě úspěch (viz Jozue 1:8), a dá ti nástroje, strategie a vztahy, které k tomu potřebuješ. David začínal jako obyčejný mladý pastýř, ale Bůh z něj učinil krále Izraele. V Bibli čteme: „Na všech výpravách si David vedl úspěšně; Hospodin byl s ním“ (1. Samuelova 18:14).
Nicméně Boží definice úspěchu je zcela odlišná od definice světské. Bývalý americký senátor Mark Hatfield vyprávěl o cestě po Kalkatě, kterou podnikl s Matkou Terezou. Navštívili „dům smrti“, kde se starají o děti v posledních dnech jejich života, a také bezplatnou ošetřovnu, kde stovky chudých stojí ve frontě, aby se jim dostalo lékařské péče. Když Hatfield sledoval Matku Terezu, jak těmto lidem slouží, jak dává jídlo těm, které druzí ponechali smrti, byl přemožen mírou utrpení, jemuž ona a její spolupracovníci denně čelí. „Jak můžete unést takovou zátěž, aniž by vás rozdrtila?“ zeptal se. Matka Tereza odpověděla: „Drahý senátore, já nejsem povolána být úspěšná; jsem povolána být věrná.“
Někteří z nás jsou povoláni, aby sloužili ve světlech ramp, zatímco jiní k tomu, aby sloužili ve skrytu. Někteří mají výsadu přijímat světská ocenění a vyznamenání, většina z nás ale taková privilegia nemá. Měli bychom se tím nechat odradit? Samozřejmě, že ne! Bůh považuje za úspěch věrnost. Jednoho dne, až budeš stát před ním, uslyšíš tato slova: „Správně, služebníku dobrý a věrný, nad málem jsi byl věrný, ustanovím tě nad mnohým; vejdi a raduj se u svého pána“ (Matouš 25:23).