„… Hospodin půjde před vámi, Bůh Izraele bude též uzavírat váš průvod.         Izajáš 52:12

Bůh nejenom jde před tebou; v Bibli vidíme, že také „bude uzavírat tvůj průvod“ (viz Izajáš 52:12). Jeden spisovatel napsal: „Během izraelských válečných tažení na poušti i v zaslíbené zemi měli vojáci předvoj a zadní voj. Předvoj sestával ze zvědů, kteří šli napřed, aby místo prozkoumali a navrhli plán, jak postupovat kupředu. Zadní voj zůstával za vojskem, aby posbíral střepy, zapomenuté zbytky a pohlídal, aby na místě nenechali nic cenného.
Bůh je můj zadní voj. Já jdu dopředu, stejně tak jako ty, ale někdy jdu příliš rychle, takže věci nedokončím. Bůh ale jde za mnou a dokončí to, co jsem udělal jen napůl. Zkus se ohlédnout – kolik věcí zůstalo nedokončených, protože naléhavost nového úkolu odvedla tvou pozornost předtím, než jsi předchozí dokončil? Jestli jsi udělal to nejlepší, co jsi mohl, Bůh udělá zbytek! Občas mluvím s rodiči o jejich dospívajících dětech. Říkávají: ‚Kdybychom bývali udělali…‘ Já jim opatrně připomínám, že udělali to nejlepší, co mohli. Teď musí důvěřovat Božímu zadnímu voji, že úkol dokončí, že posbírá rozbité kusy a spojí je v něco úžasného a krásného.“
Dal ti Bůh úkol? Zaměř se na to, co je před tebou nyní, ne na to, co potkáš o šest nebo dvanáct měsíců později. „Napravo ani nalevo se neuchyluj, odvrať od zlého svou nohu“ (Přísloví 4:27). Je to obzvlášť náročné v době tolika zmatků. Pamatuj, že moc toho, kdo vysílá, je důležitější než moc toho, kdo je vyslán. Dnešní slovo pro tebe je – Bůh ti kryje záda!