„Dávejte, a bude vám dáno; dobrá míra, natlačená, natřesená, vrchovatá vám bude dána do klína. Neboť jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám.“    Lukáš 6:38

Jedné noci přišel za matkou Terezou jeden muž a řekl jí o osmičlenné rodině, která už týden nejedla. Když tam přišla a viděla tváře malých dětí, jasně trpících podvýživou, dala jim pytel rýže. Matka dětí pak udělala něco zajímavého. Polovinu rýže si nechala doma a s druhou polovinou vyšla ven. Když se vrátila, matka Tereza se jí zeptala: „Kam jsi šla?“ Odpověděla: „K sousedům; mají také hlad.“ Matka Tereza řekla: „Nebyla jsem překvapená, že druhou polovinu darovala; chudí jsou obvykle velmi štědří. Překvapilo mě ale, že věděla, že mají hlad. Většinou je to tak, že když trpíme, nemáme čas na druhé.“ Bible učí, že když se zaměřuješ na potřeby druhých, Bůh zajistí, aby i tvé potřeby byly naplněny (viz Efezským 6:8). Takže když něco chceš, daruj to! Tady je vysvětlení:
1) Dávání je klíčem k požehnání. Ježíš řekl: „Dávejte, a bude vám dáno; dobrá míra, natlačená, natřesená, vrchovatá vám bude dána do klína. Neboť jakou měrou měříte, takovou Bůh naměří vám“ (Lukáš 6:38).
2) Semeno, které nyní zaseješ, rozhodne o velikosti tvé pozdější sklizně. Žádné semeno není příliš malé na to, aby se nemohlo rozmnožit, pokud budeš ochoten ho zasít. Když najdeš věc, která je důležitější než tvůj vlastní zájem, a nasadíš se pro ni, objevíš dvě věci: a) je v pořádku uznat svá vlastní omezení, pokud kolem nich nestavíš svůj život; b) Boží požehnání se uvolní, když dáváš to, co máš, místo toho, abys mluvil o tom, co nemáš.
Proto – když něco chceš, tak to daruj!