„A Hospodin Bůh utvořil z žebra, které vzal z člověka, ženu a přivedl ji k němu.“        1. Mojžíšova 2:22

Trpělivost je obtížná dovednost, pokud jde o vztahy. Platí to především tehdy, když se cítíš osamělý, prázdný a neúplný. Když v takovém stavu jsi, může se stát, že předčasně vystartuješ a uděláš rozhodnutí založené spíš na omezené perspektivě než na širším pohledu, který bys získal, kdyby sis zjistil víc informací a trpělivě čekal.
Aby ses ochránil před chybou, která by mohla negativně ovlivnit zbytek tvého života, jsou zde tři důležité body, kterých se v otázkách budování vztahu musíš držet:
1) Musíš klást správné otázky. Buď zvědavý, zvídavý a hladový po všech kouscích skládanky. Vždycky, vždycky se ptej!
2) Musíš najít odpovědi na své otázky. Prověř povrchní dojmy získané na základě toho, co vidíš a slyšíš, a brzy uvidíš jasnější obraz. Tento obraz musí ladit se dvěma věcmi: a) s tvou účastí v tomto konkrétním vztahu; b) s Boží vůlí a záměrem pro tvůj život.
3) Musíš jednat ve správný čas a vědět, že jednáš podle těch nejlepších a nejpodrobnějších informací, které jsou k dispozici. Když to nevyjde, můžeš se uvolnit s vědomím, že jsi udělal všechno, co bylo možné udělat, abys učinil správné rozhodnutí.
Podle statistických údajů dnes asi polovina všech manželství končí rozvodem. Když se ale budeš držet těchto tří kroků, můžeš skončit v té polovině, která se nerozvede. Dokonce, i když vztah skončí špatně, můžeš si do dalšího vztahu vzít moudrost získanou z předešlé zkušenosti. „A Hospodin Bůh utvořil z žebra, které vzal z člověka, ženu a přivedl ji k němu“ (1. Mojžíšova 2:22). Bůh ví přesně, co potřebuješ, proto usiluj o jeho vedení.

.