„Potřebujete však vytrvalost, abyste splnili Boží vůli a dosáhli toho, co bylo zaslíbeno.“    Židům 10:36
Drž se tří zásad:
1) Nebuď člověkem rychlých řešení. Tvé děti se musí učit správně reagovat na těžké podmínky. Nauč je překonávat frustrace, místo abys je před nimi chránil. Přílišná ochrana v nich pěstuje pocit nedostatečnosti a bezmoci. Rychlým řešením všeho budeš vychovávat děti, které nebudou zvládat život. Budou čekat, že je ze všech potíží někdo dostane, a stanou se příliš závislé na jiných lidech. Bible učí, že „… z utrpení roste vytrvalost…“ (Římanům 5:3). Umožni dětem prožít problémy přiměřené jejich věku. Později ti poděkují za pevnost a za získanou dovednost překonávat problémy.
2) Připrav je na čekání. Pokud víš předem, že dítě bude muset čekat (například u lékaře nebo na letišti), pomoz mu se na to připravit. „Využívejte svůj čas co nejlépe…“ (Efezským 5:16, přel. z angl.). Ať si s sebou zabalí hračky, které má rádo. Když si věci vybere samo, bude mít pocit, že do toho procesu něco investovalo.
3)     Udržuj si pozitivní postoj. Pokud si neustále stěžuješ při čekání v dopravní zácpě nebo na někoho, kdo se opozdil, budou to děti dělat po tobě. Raději zkus říci: „Díky tomu zpoždění máme čas si popovídat, jaký jsme měli den.“ Nebo: „Sice není příjemné, že musíme čekat, ale Boží načasování je vždycky dokonalé!“ Uč je vnímat trpělivost z Božího pohledu: „Vidíte, jak to stále dělají rolníci – čekají, až jim drahocenná úroda dozraje, trpělivě přenechávají dešti jeho pomalou, ale jistou práci. Buďte stejně trpěliví, stálí a pevní“ (Jakub 5:7, přel. z angl.).