„A dám vám nové srdce a do nitra vám vložím nového ducha.“ Ezechiel 36:26

Když Bůh řekl: „A dám vám nové srdce a do nitra vám vložím nového ducha“ (Ezechiel 36:26), dalo by se to nazvat „duchovní transplantací srdce“.
Tara Storchová rozumí, o jaký zázrak jde. V roce 2010 si nehoda při lyžování vyžádala život její třináctileté dcery Taylor. To, co následovalo, bylo pro Taru a jejího manžela Todda tou nejhorší noční můrou, jakou může rodič zakusit – smuteční obřad, pohřeb, záplava otázek a slz. Rodiče se rozhodli orgány své dcery darovat potřebným pacientům. Málokdo potřeboval srdce víc než Patricia Wintersová. Její srdce začalo selhávat před pěti lety a ona už byla tak zesláblá, že nemohla dělat o mnoho víc než spát. Taylořino srdce přineslo Patricii nový start do života. Taylořina matka měla jen jeden požadavek – chtěla slyšet tlukot srdce své dcery. Odletěli s Toddem z Dallasu do Phoenixu a šli do Patriciina domu. Tam se obě matky dlouho objímaly. Pak Patricia podala Taře a Toddovi fonendoskop. Co slyšeli když, naslouchali zdravému rytmu srdce? Nebylo to snad stále tlukoucí srdce jejich dcery? Přebývalo v jiném těle, bylo to ale stále srdce jejich dítěte.
Když Bůh slyší tvé srdce, neslyší snad stále tlukoucí srdce svého Syna? Pavel řekl: „… nežiji už já, ale žije ve mně Kristus“ (Galatským 2:20). Apoštol cítil, že v něm nepřebývá jen filozofie, ideály a Kristův vliv, ale i Kristus osobně. Kristus si v něm nalezl příbytek a dělá to dodnes. „… Kristus ve vás, naděje slávy“ (Koloským 1:27, ČSP).