„Kameny byly označeny … podle dvanácti kmenů.“ 2. Mojžíšova 39:14

Když se podíváš na náprsník, který nosil izraelský velekněz, můžeš vidět, jak drahý jsi v Božích očích jako jeho vykoupené dítě. Bible nám dává velmi podrobné informace o tom, co měl velekněz na sobě, a v Božím slově nejsou žádné podrobnosti bezvýznamné.
Při pečlivé prohlídce náprsníku se dozvídáme něco obdivuhodného o tom, jak nás Bůh vidí. Bylo na něm dvanáct kamenů, z nichž každý nesl jméno jednoho z dvanácti kmenů. Protože naším velkým veleknězem je Pán Ježíš, pojďme se podívat na tento náprsník a uvidíme, co se můžeme naučit. Byly na něm drahokamy. Bůh nepoužil obyčejné kameny a oblázky, jaké se v Izraeli hojně nacházely. Vybral ty nejdražší, nejvzácnější a nejhodnotnější kameny, jako jsou safír, topas, smaragd, ametyst, diamant, onyx a jaspis, aby nás reprezentovaly. Všimni si, že šlo o „drahé“ kameny. Podle Bible jsi v Božích očích vzácný, drahý (viz Izajáš 43:4). Také to znamená, že jsi byl vykoupen „drahou“ Kristovou krví (viz 1. Petrova 1:19, ČSP).
Jak určíš hodnotu určité věci? Podle ceny, jakou je někdo ochoten za ni zaplatit. Jestliže jsi něco zkazil a satan tě obviňuje kvůli tvým hříchům a nedostatkům, je zde pravda, kterou musíš mít na mysli: Bůh, který dokonale zná všechny tvé hříchy, minulé, současné i budoucí, tě natolik miluje, že poslal svého Syna, aby tě vykoupil prolitím své drahocenné krve. Dokud budeš věřit v Krista, tvá hodnota v Božích očích nikdy neklesne. Proč jsi pro Boha tak drahý? Protože tě neustále vidí „v Kristu“.