„Hospodin Bůh postavil člověka do zahrady v Edenu, aby ji obdělával a střežil.“        1. Mojžíšova 2:15

Podle Bible Bůh postavil Adama do zahrady, aby ji obdělával a střežil (viz 1. Mojžíšova 2:15). Z toho plyne, že i když máš úžasný domov, musíš v něm pracovat a střežit jej. I ta nejkrásnější zahrada na světě se nakonec stane semeništěm plevelů, jestliže zůstane bez péče. Podobně, pokud veškerý svůj čas a energii věnuješ své kariéře a nezbývá ti čas a energie na manželství a rodinu, tvůj rodinný život se stane problémovou oblastí.
Hebrejské slovo „udržovat“ má stejný význam jako anglické slovo „střežit“ nebo „chránit“. Adam měl za úkol střežit a chránit svůj domov. Ptáš se před čím? Copak nežil v dokonalém prostředí? Žil, ale satan se chystal přijít a zasít chaos! Říká se, že ďábel se skrývá v detailech. Rozhlédni se pozorně po své rodině a v určitých nefungujících a stresových oblastech pravděpodobně poznáš jeho práci. Jako manželé na sebe křičíme, bojujeme mezi sebou a jsme přesvědčení, že jádro problému je v tom druhém. To je přesně to, o co ďáblovi jde! On ví, že skutečný problém nikdy nevyřešíš, protože člověk, s nímž bojuješ, tím problémem není. Vstupní dveře do tvého domova satanovi otvírá duchovní problém, který je způsobený tvou sobeckou přirozeností.
Manželství bylo ustanoveno Bohem. Takže když se budeš na věci dívat z jeho úhlu pohledu a začneš fungovat podle jeho pravidel, budeš žít v tvořivém, smysluplném a pokojném vztahu, jaký Bůh pro tebe chce.