„Na počátku stvořil Bůh nebe a zemi. 1. Mojžíšova 1:1

Tvrzení, že skutečná věda a Bible stojí proti sobě, prostě není pravdivé. Pokud je jedna šance k miliónu, že Bůh, nebe a peklo jsou skutečné, nechceš to vědět? Konec konců, jednoho dne zemřeš, a co potom? Navíc, jestliže jsou tvé děti a vnoučata stále více vystavovány myšlenkám nevěřících učitelů, nechceš umět odpovídat na jejich otázky, když přijdou ze školy, a nechceš jim ukázat cestu správným směrem? Víš co? Věda dokazuje, že Bible je pravdivá! V několika následujících dnech o tom budeme mluvit.
1) Bible nám říká, že se Země vznáší ve vesmíru. Byly doby, kdy lidé věřili, že Země je umístěna na velikém zvířeti nebo obrovi. Vážně! Ale praotec Jób tisíc pět set let před Kristem řekl: „On prostírá sever nad prázdnem, zavěšuje zemi na ničem“ (Jób 26:7, B21). Zamysli se nad tím – nemůžeš pověsit svůj klobouk na nic! Faktem je, že vědě trvalo až do roku 1650 našeho letopočtu, než zjistila, že Země skutečně na ničem nevisí.
2) Bible nám říká, že Země se skládá z atomů. „Ve víře chápeme, že Božím slovem byly založeny světy, takže to, na co hledíme, nevzniklo z viditelného“ (Židům 11:3). Věda teprve v posledních letech zjistila, že všechno, co vidíme, se skládá z věcí, které nevidíme, totiž z neviditelných atomů. Ale Bible, napsaná před více než dvěma tisíci lety, říkala, že to tak je. Bible nepotřebuje vědu, aby dokazovala, že je něco pravda. Ale stává se, že se to děje.