„Říkáme-li, že s ním máme společenství, a přitom chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu.“    1. Janova 1:6

Bůh bere zodpovědně tvůj vztah s ním. V okamžiku, kdy jsi dal svou důvěru Ježíši Kristu, jeho Synu, stal ses plně přijatým členem rodiny. Ty jsi ale zodpovědný za to, jaké máš společenství s Bohem. Bible říká: „Říkáme-li, že s ním máme společenství, a přitom chodíme ve tmě, lžeme a nečiníme pravdu“ (1. Janova 1:6).
Zastav a zamysli se, kdy jsi naposledy zažil napětí ve vztahu s někým ze své rodiny. Stále jste byli členové jedné rodiny, ale vaše konverzace se stala povrchní a zjistili jste, že je vám lépe každému zvlášť než spolu. Když se něco stane mezi dvěma lidmi, kteří jsou si obvykle blízcí, první věc, která zmizí, jsou projevy přátelství. Stejné je to při našem chození s Bohem. Naše modlitby se najednou stávají povrchními a mělkými: „Pane, prosím, požehnej toto jídlo.“ Začínáme se vyhýbat společnému času s ním: „Nemám čas na modlitbu.“ Hlavním předpokladem pro přátelství s Ježíšem je každý den jej následovat a poslouchat jeho příkazy. Když Petr a ostatní učedníci chytali ryby, Pán jim řekl, aby hodili sítě na pravou stranu lodi. Poté co ho poslechli, nalovili plnou loď ryb. Toho dne se ale stalo ještě něco většího. Když se Ježíš přiblížil, Jan řekl: „To je Pán!“ (Jan 21:7). Následovalo jídlo v důvěrném a přátelském společenství s Ježíšem.
Takže pokud máš pocit, že jsi ztratil s Ježíšem vztah, je možné, že jsi buď zanedbal společenství s ním, nebo jsi ho přestal poslouchat. Pokud to tak je, něco s tím udělej!