„Proto nebuďte nerozumní, ale hleďte pochopit, co je vůle Páně.“ Efezským 5:17

Když víš, že naplňuješ Boží vůli pro svůj život, máš pokoj navzdory nepříznivým okolnostem. Máš jistotu, že můžeš kdykoliv přistoupit k Bohu s důvěrou, že on se postará o to, co potřebuješ. Ptáš se, jak můžeš vědět, že jsi v Boží vůli? Podle těchto dvou věcí, které jsou jasně v Bibli řečeny:
1) Musíš být křesťan. Pavel nám říká: „Ti, kdo se dají vést Duchem Božím, jsou synové Boží“ (Římanům 8:14). Pouze jako křesťan máš v sobě přítomného Ducha svatého. Pokud máš v úmyslu žít podle Boží vůle a radovat se z požehnání, které to přináší, potřebuješ tuto vnitřní pomoc.
2) Musíš být moudrý. „Dávejte si dobrý pozor na to, jak žijete, abyste si nepočínali jako nemoudří, ale jako moudří; nepromarněte tento čas, neboť nastaly dny zlé. Proto nebuďte nerozumní, ale hleďte pochopit, co je vůle Páně“ (Efezským 5:15–17). Slavný teolog a kazatel Jonathan Edwards začal studovat na univerzitě v Yale v roce 1716 ve věku třinácti let a v sedmnácti letech studium dokončil jako jeden z nejlepších žáků ve třídě. Ve dvaceti letech se rozhodl, že nikdy neztratí ani okamžik a raději čas využije nejlepším možným způsobem, jakým může. V šestadvaceti letech byl pastorem jednoho z největších kongregačních sborů v Massachusetts. Když se Bůh rozhodl navštívit Novou Anglii „Velkým probuzením“, rozhodl se použít si Jonathana Edwardse, protože ten byl připraven.
Naplnění Boží vůle vyžaduje udržovat si citlivost na Ducha svatého a žít ve stavu neustálé připravenosti. Takže, co s tím uděláš?