„… muži: žijte se svými ženami … a prokazujte jim úctu…“ 1. Petrova 3:7, ČSP

Musíš se naučit znát svou manželku a respektovat její potřeby. Když Bůh tvořil ženu, stvořil ji jako bytost přijímající a odpovídající. Učinil ji trochu jemnější, vřelejší a emocionálnější, aby byla tvou odezvou. Když muž dává, místo aby se domáhal, reaguje žena tak, že muž dostane to, co chce. Když se tvá žena cítí opravdu milovaná a v bezpečí, nemusíš si dělat starosti, že by neplnila své závazky v domácnosti. Nemusíš pak přemýšlet, jestli budete mít aktivní intimní vztah. Bude správně reagovat na tvé potřeby.
To ale předpokládá, že svou ženu a rodinu musíš postavit na první místo. Někdy to bude znamenat, že řekneš: „Promiňte, kamarádi, dneska večer s vámi nemohu nikam jít, protože beru svou ženou na rande.“ Jestli budeš takovýmto manželem, dostaneš takovou odpověď, jakou si přeješ, aniž bys to vyžadoval. Buď ale připraven, že se mohou vyskytnout problémy, které doutnají pod povrchem, a které je třeba vyřešit, než se jako pár budete moci pohnout dál. Pokud je to tak, pak buď dostatečně pokorný, abys dokázal říct: „Je mi líto, že jsem tě zklamal. Neprojevoval jsem ti lásku tak, jak jsem měl, a vím, že to mělo vliv na náš vztah. Nevěnoval jsem ti tolik času a pozornosti, kolik potřebuješ. Od nynějška to změním. S Boží pomocí se budu snažit tě milovat tak, jak si zasloužíš být milována.“
Nyní, vážený pane, se o tvou ženu mohou pokoušet mdloby, jestli něco takového slyší poprvé. Ale když v tom budeš důsledný, můžeš mít manželství, o jakém jsi vždycky snil.