„Tvá žena bude jak plodná réva uvnitř tvého domu…“ Žalm 128:3

Žalmista naspal: „Blaze každému, kdo se bojí (respektuje, ctí a poslouchá) Hospodina, kdo chodí po jeho cestách! Co rukama vytěžíš, budeš i jíst. Blaze tobě, bude s tebou dobře. Tvá žena bude jak plodná réva uvnitř tvého domu, tvoji synové jak olivové ratolesti kolem tvého stolu. Hle, jak bývá požehnán muž, který se bojí Hospodina“ (Žalm 128:1–4).
V příznivém klimatu není třeba vinnou révu přemlouvat, aby rostla. Nese hojnost hroznů, z nichž bude víno. Víno v Bibli symbolizuje radost a oslavu. Stejné je to u tebe doma. Jako manželovi ti Bůh ukládá odpovědnost za vytváření prostředí, v němž tvá žena a rodina budou zažívat požehnání a prosperitu. Znamená to, že musíš trávit doma dostatek času, abys vytvářel a udržoval ideální teplotu. Jestli jsi doma jen zřídka, nemůžeš to dělat, protože tvá nepřítomnost manželku frustruje a snižuje její sebedůvěru a pocit vlastní hodnoty. Jestli musí být až na druhém místě za tvou kariérou, sportovními aktivitami a kamarády, nemluvě o sledování televize, nikdy si s ní nevybuduješ hodnotný vztah. Abys znal manželčiny potřeby, musíš s ní trávit kvalitní čas. Jestli chceš znát její skutečný potenciál a poznat, jak úžasná bytost to je, vytvoř u vás doma správné klima.
Jedna žena v žertu prohlásila: „Nikdy jsem nevěděla, co je pravé štěstí, dokud jsem se nevdala za svého manžela; a teď už je pozdě!“ Tohle nemusí být tvůj příběh. Ty můžeš vytvořit prostředí, v němž vám bude oběma dobře, a proto si budete moci užívat života.