„… krev Ježíše … nás očišťuje od každého hříchu.“ 1. Janova 1:7

Chození do církve, sebelepší snahy a podporování nejasných představ o Bohu nebudou tím, co tě přivede do nebe. Zde je svědectví těch, kteří už v nebi jsou: „Jemu, jenž nás miluje a svou krví nás zprostil hříchů a učinil nás královským kněžstvem Boha, svého Otce – jemu sláva i moc navěky“ (Zjevení 1:5–6).
Podívejme se na zajímavý příběh přetrženého lana, vystaveného v Matterhornském muzeu ve švýcarském Zermattu. Několik horolezců, kteří zdolali Matterhorn, se tímto lanem vzájemně připoutalo při zpáteční cestě. Jeden z nich však uklouzl a táhl další tři s sebou do propasti. Ostatní členové týmu překonali šok a pevně chytili lano, které je poutalo dohromady, v očekávání, že lano zastaví pád jejich společníků. Došlo ale k záškubu, lano k hrůze všech prasklo a tím uvrhlo horolezce do náruče smrti. Nikdo neví, proč použili nekvalitní lano. Ví se jen, že to nebylo pravé alpské lano, které má garantovanou kvalitu a pozná se podle vpleteného červeného vlákna.
Plyne z toho ponaučení. Celou Biblí, od 1. Mojžíšovy až po Zjevení, se vine červené vlákno, jež představuje to jediné, co tě může zachránit – Ježíšovu krev. Starozákonní věřící hleděli kupředu ke kříži a novozákonní věřící se k němu ohlížejí zpět. Jestliže věříš v dokonané Kristovo dílo, jsi přijatý Bohem. Jednoho dne se ti otevře brána nebes a ty budeš s ním žít navěky. Vše je to založeno na následující pravdě: „… krev Ježíše … nás očišťuje od každého hříchu“ (1. Janova 1:7). Nic více není potřeba, a nic méně tě tou branou neprovede!