„Satan si vyžádal, aby vás směl zkoušet…“ Lukáš 22:31, přel. z angl.

Lukáš napsal: „Ježíš řekl: ‚Šimone, Šimone, satan si vyžádal, aby vás směl zkoušet jako rolník, když odděluje pšeničná zrna od plev. Ale já jsem se, Šimone, modlil, aby tvá víra byla silná. A až se obrátíš ke mně, buď pomocí jiným‘“ (Lukáš 22:31–32, přel. z angl.).
Satanův útok je důkazem, že máš v Božím plánu sehrát důležitou roli. Proto se tě tak tvrdě snaží porazit. Pravdou je, že intenzita a trvání jeho útoku jsou ukazatelem tvé hodnoty v Božích očích a úrovně požehnání, které pro tebe má Bůh připravené po zdolání útoku. Takže pokud patříš Kristu, dívej se na útok jako na znamení respektu. A nezapomínej, kdo to má pod kontrolou. K útoku na Jóba potřeboval satan Boží svolení. Ježíš řekl: „Je mi dána veškerá moc na nebi i na zemi“ (Matouš 28:18). To je důkaz. Cílem tvé současné zkoušky je poskytnout ti svědectví o Boží dobrotě.
Ježíš dovolil, aby Petr zakusil zkoušky, protože teprve pak mohl povzbuzovat své bratry. Možná s tebou Bůh dělá totéž. Ví, že církev i svět potřebují živá svědectví o jeho moci. Proto tě tvé potíže připravují, aby ses stal povzbuzujícím hlasem pro druhé, kteří bojují. Vzpomeň si, co řekl Josef svým bratřím: „Vy jste proti mně zamýšleli zlo, Bůh však zamýšlel dobro; tím, co se stalo…“ (1. Mojžíšova 50:20). Protože tě Bůh miluje a má kontrolu nad tvým životem, z těžkostí, jimiž právě teď procházíš, vzejdou dobré věci.