„… Hospodinova radost je vaše síla!“ Nehemjáš 8:10, B21

Když Nehemjáš psal slova: „… Hospodinova radost je vaše síla!“ (Nehemjáš 8:10, B21), Boží lid právě po svém návratu ze sedmdesátiletého zajetí v Babyloně obnovoval Jeruzalém. Po celou dobu obnovy byl sužován přesilou okolních nepřátelských národů. Podobně hrozivého ražení jsou zprávy, které slýcháme v současnosti. Ale jsou tu také dobré zprávy:
1) Žijeme v době enormního zakládání církví. Religionista Ed Stetzer říká, že nové sbory ve Spojených státech vznikají mnohem rychleji, než zanikají ty staré – a výzkumy ukazují, že 60 až 80 procent těch, kdo se připojují k novým sborům, pochází z necírkevního prostředí. To platí i pro jiné národy. Znamená to, že evangeliem je dnes zasaženo více lidí, než když mrtvé náboženské církve evangelizaci sice hlásaly, ale nedělaly ji.
2) Latinská Amerika zažívá politické a duchovní probuzení. Politická změna ve Venezuele je dalším důkazem, že levicové vlády ztrácejí moc. Podobné protikorupční kampaně probíhají v Argentině, Brazílii a dalších latinskoamerických zemích – v době, kdy evangelikální církve nebývale rostou.
3) Bible je stále nejoblíbenější knihou vůbec. Je také nejprodávanější a nejrozšířenější knihou na světě. Za posledních pět desetiletí byly vytištěny a prodány téměř čtyři miliardy kusů – to vysoce převyšuje jakoukoliv jinou knihu.
Nedovol proto, aby tě špatné zprávy připravily o radost. Pokud ses nechal infiltrovat negativismem a strachem kvůli tomu, co se děje ve světě, stiskni „své resetovací tlačítko radosti“ a obnov svůj duchovní život. Bůh je v pohybu a všichni, kdo v něho věří, mají co oslavovat.