„… ale co je světu bláznovstvím, to vyvolil Bůh, aby zahanbil moudré, a co je slabé, vyvolil Bůh, aby zahanbil silné…“    1. Korintským 1:27

Dokud potřebuješ uznání lidí, je Bůh omezený v tom, co může tvým prostřednictvím udělat. Víra znamená ochotu vypadat bláznivě. Proto jdou víra a pokora ruku v ruce.
Noe vypadal jako blázen, když v poušti stavěl archu. Sára vypadala směšně, když v devadesáti kupovala mateřské šaty. Mojžíš vypadal pošetile, když žádal faraóna, aby propustil své otroky. Izraelská armáda vypadala bláznivě, když pochodovala kolem Jericha a troubila na trubky. David vypadal jak hlupák, když zaútočil na Goliáše prakem. Mudrci vypadali nerozumně, když šli za hvězdou. Petr vypadal naivně, když vykročil ze člunu uprostřed bouře. A Ježíš vypadal velmi bláznivě, když visel téměř nahý na kříži. Ale výsledky mluví samy za sebe! Noe zůstal nad vodou během potopy. Sára porodila Izáka. Mojžíš vyvedl Izraelce z Egypta. Zdi Jericha s rachotem spadly. David porazil Goliáše. Mudrci našli Mesiáše. Petr chodil po vodě. A Ježíš vstal z mrtvých.
Přichází chvíle, kdy budeš muset přestat pojišťovat své sázky, hrát bezpečnou hru a dělat to, co jsi dělal vždycky. Potřebuješ postavit archu, nebo alespoň zasadit stromy, nebo nařezat nějaká prkna! Víra znamená jednat, jako kdyby Bůh už odpověděl na tvé modlitby. Znamená jednat podle svých modliteb, i kdyby to jako v případě Noeho trvalo sto dvacet let. Ježíš řekl: „Proto vám pravím: Věřte, že všecko, oč v modlitbě prosíte, je vám dáno, a budete to mít“ (Marek 11:24). Co ti Bůh řekl, že máš udělat? Začni to dělat!