„Kdo nás odloučí od lásky Kristovy? Snad soužení nebo úzkost, pronásledování nebo hlad, bída, nebezpečí nebo meč?“    Římanům 8:35

Pavel položil důležitou otázku: „Kdo nás odloučí od lásky Kristovy?“ (Římanům 8:35). Pokud nevíš, proč tě Bůh miluje, je občas snadné o jeho lásce pochybovat.
Zajímá tě, co si o tobě Bůh myslí, když se chováš jako hlupák, když skáčeš po všem, co se hýbe, když tvé myšlenky jsou na úrovni špinavé stoky a tvůj jazyk je natolik ostrý, že by mohl rozseknout skálu? Kladeš si otázku, jak se na tebe v takové chvíli dívá? A co když se děje něco zlého – zajímá ho to? Miluje tě, když se bojíš? Je s tebou, když číhá nebezpečí? Jinými slovy, ptáš se: „Přestane mě někdy milovat?“ To je důležitá otázka. Možná jsi tento týden překročil hranici dobrého chování či mluvení. Nebo jsi začal pít a pokračoval jsi, až jsi nebyl schopen chůze. Nebo ses kvůli práci dostal někam, kde jsi neměl být. Nebo jsi proklel Boha když, že jsi stál u hrobu milované osoby, s níž jsi nebyl připraven se rozloučit.
Zašel jsi příliš daleko? Čekal jsi příliš dlouho? Uklouzl jsi? Byl jsi příliš nejistý? „Kdo nás odloučí od lásky Kristovy?“ (Římanům 8:35). Nikdo a nic! Pavel nás ujišťuje: „Jsem jist, že ani smrt ani život, ani andělé ani mocnosti, ani přítomnost ani budoucnost, ani žádná moc, ani výšiny ani hlubiny, ani co jiného v celém tvorstvu nedokáže nás odloučit od lásky Boží, která je v Kristu Ježíši, našem Pánu“ (Římanům 8:38-39).