„Pán jí otevřel srdce, aby přijala, co Pavel zvěstoval.“ Skutky 16:14

Někteří z nás si myslí, že úspěšné lidi je obtížné získávat pro Krista, protože mají jiné potřeby než ostatní. Oni ale mají potřeby stejné. Každý má v sobě prázdnotu, kterou může naplnit jedině Bůh, a tebe si chce jako prostředníka k jejímu naplnění použít.
Zamysli se nad příběhem Lydie. „Poslouchala nás i jedna žena jménem Lydie, obchodnice s purpurem z města Thyatir, která věřila v jediného Boha. Pán jí otevřel srdce, aby přijala, co Pavel zvěstoval. Když byla ona a všichni z jejího domu pokřtěni, obrátila se na nás s prosbou: ‚Jste-li přesvědčeni, že jsem uvěřila v Pána, vejděte do mého domu a buďte mými hosty‘; a my jsme její naléhavé pozvání přijali“ (Skutky 16:14-15). Lydie nejenže reagovala na evangelium sama, ale otevřela také svůj dům, aby mohli přijít i druzí lidé a mohli ho slyšet.
V mnoha případech je snazší zasáhnout evangeliem úspěšné lidi. Proč? Protože oni vědí, že k tomu, abys byl úspěšný, musíš být otevřený pro nové myšlenky a koncepce. A chápou, že pro udržení trvalého úspěchu musíš zůstat otevřený vůči změnám.
Takže nedopusť, aby ti skutečnost, že je někdo na jiné společenské úrovni než ty, bránila říct mu o Ježíši. Všimni si slov: „Pán jí otevřel srdce, aby přijala, co Pavel zvěstoval“ (Skutky 16:14). Tvým úkolem je říct evangelium, Božím úkolem je otevřít jejich srdce! Proto zasévej semeno Božího slova do jejich životů kdykoliv máš příležitost a věř, že „Pán žně“ udělá zbytek.