„Doporučuji vám naši sestru Foibé … neboť i ona byla pomocnicí mnohým i mně samému.“    Římanům 16:1-2

Tvá církev potřebuje členy, kteří budou odhodláni se navzájem podporovat a povzbuzovat; takové členy, jako byla Foibé, kterou Pavel nazývá „pomocnicí mnohých“. V řečtině je slovo „pomocník“ spojeno s olympijskými trenéry, kteří podporovali atlety a dohlíželi, aby byli řádně trénováni a vybaveni pro vítězství.
Biblický badatel H. F. Moule popisuje Foibé jako bojovnici, jež se postavila za druhé, oddanou, statečnou přítelkyni konvertitů, kteří se ocitli v potížích. Bojovala protestní bitvy tam, kde viděla útisk, a přimlouvala se v záležitostech chudých. To je obtížný úkol! V dnešní generaci do sebe zahleděných lidí není mnoho takových, kteří jsou ochotní jej přijmout. Pravdou ale je, že není žádná větší investice než investice do lidí. Když investuješ do druhého člověka, dáváš sám sobě dárek, protože nemůžeš osvětlit cestu druhých, aniž bys osvětlil svou vlastní. A Boží odměny převažují nad jakoukoliv pozemskou kompenzací: „Víte, že Pán odmění každého, kdo něco dobrého učiní, ať je to otrok nebo svobodný“ (Efezským 6:8).
Jak poznamenal jeden pastor: „Ty máš něco, co nikdo jiný nemá. Přemýšlej o tom, jak můžeš zlepšit život někoho druhého. Koho můžeš podpořit a posílit? Někdo dnes potřebuje tvoje povzbuzení. Někdo potřebuje vědět, že mu věříš, že stojíš na jeho straně, že si myslíš, že má všechno pro to, aby mohl uspět. Když se podíváš nazpět, je pravděpodobné, že někdo sehrál klíčovou roli v tom, aby ti pomohl dostat se na místo, kde dnes jsi. Rodič nebo učitel, který ti důvěřoval, nadřízený, který tě postavil do vyšší pozice, i když ses necítil kvalifikovaný. Někdo, kdo v tobě viděl více, než jsi viděl ty sám.“ Teď je řada na tobě!