„Otevři mi oči, ať mám na zřeteli divy ze Zákona tvého.“ Žalm 119:18

Zde je několik užitečných klíčů, které ti pomohou, abys ze svého studia Bible vytěžil co nejvíce:
1) Klaď otázky. Čím více otázek položíš, tím více vytěžíš. Kdo to napsal? V jaké situaci se pisatel nacházel? Jaké bylo hlavní poselství, které se snažil přinést čtenářům? Při kladení takových otázek začneš objevovat věci, které jsi dříve přehlédl nebo sis jich vůbec nevšímal. Žalmista byl hloubavý a při studiu Božího slova šel do hloubky. Proto se modlil: „Otevři mi oči, ať mám na zřeteli divy ze Zákona tvého“ (Žalm 119:18).
2) Odpovědi si zapisuj. Cílem kladení otázek je získání odpovědí. Kazatel a evangelista Dawson Trotman říkal: „Myšlenky se rozplétají pomocí rtů a konečků prstů.“ Měj tedy vždy při ruce zápisník a zaznamenávej si zlatá zrnka pravdy, která ti Bůh dává. Když to nebudeš dělat, ztratíš je.
3) Pravdy nejenom objevuj, také je uplatňuj! Evangelista D. L. Moody řekl: „Bible nám nebyla dána proto, abychom si zvýšili znalosti, ale aby změnila náš život.“ Jakub napsal: „Podle slova však také jednejte, nebuďte jen posluchači…“ (Jakub 1:22). Ptej se sám sebe: „Které postoje potřebuji změnit? Co bych měl přestat nebo začít dělat? Čemu mám začít nebo přestat věřit? Které vztahy bych měl prohlubovat? Co by mělo být mou službou jiným lidem?“
Nepřistupuj ke své Bibli se záměrem objevit nějakou pravdu, na kterou ještě nikdy nikdo nepřišel, nebo něco, čím zapůsobíš na jiné. Zjisti, co Bůh říká tobě!