„On promění tělo naší poníženosti v podobu těla své slávy…“ Filipským 3:21

V Bibli je napsáno, že naše nebeské tělo bude přesně takové, jaké měl Ježíš po svém vzkříšení. Byl si podobný, protože jej učedníci dokázali poznat. Jedl a pil s nimi. Bylo možné se ho dotýkat. Mohl ale zázračně procházet stěnami. Je tam řeč o „cestování v čase“ – mohl se objevit na různých místech různým lidem, aniž by cestoval nějakým známým způsobem. Jeho proměněné tělo už nestárlo, ani nepodléhalo nemocem a smrti. A tvoje nové tělo bude jako to jeho. „… první vstal Kristus, potom při Kristově příchodu vstanou ti, kdo jsou jeho. Tu nastane konec…“ (1. Korintským 15:23-24).
Skotský presbyterián Robert Baillie se v roce 1684 dozvěděl, že bude oběšen za údajné zapojení do spiknutí s cílem zavraždit krále Karla II., potom bude vláčen, rozčtvrcen a jeho hlava a ruce budou přibity na místní most. Jak na to odpověděl? Nejprve citoval verš z Písma: „My však máme občanství v nebesích, odkud očekáváme i Spasitele, Pána Ježíše Krista. On promění tělo naší poníženosti v podobu těla své slávy…“ (Filipským 3:20-21). Pak prohlásil: „Mohou mé tělo vláčet a sekat, jak se jim zlíbí, já však s jistotou vím, že se nic neztratí, že všechny mé údy budou zázračně posbírány a proměněny do podoby oslaveného Kristova těla.“
Pravda je taková, že nezáleží na tom, zda tě pohřbí v rakvi, nebo zpopelní a popel rozpráší. Bůh pro tebe připravil právě takové slavné tělo, jako je to Kristovo.