„Kdo by pohrdal dnem malých začátků? “ Zacharjáš 4:10, B21

Představ si chrám, který leží v sutinách a je třeba ho od základů znovu postavit. Takové to bylo, když Zacharjáš sdílel své vize s lidem Izraele. Někteří si mysleli, že je to neuskutečnitelné, jiní zase, že jejich osobní účast by neměla žádný význam. Proto je Zacharjáš vyzval slovy: „Kdo by pohrdal dnem malých začátků? Takoví se zaradují, až uvidí ten znamenitý kámen v ruce Zerubábelově“ (Zacharjáš 4:10, B21).
V roce 1963 představil meteorolog Massachusettského technologického institutu Edward Lorenz hypotézu, která vešla ve známost jako motýlí efekt. Předpokládal, že nepatrná událost, jako například třepetání motýlích křídel v Brazílii, může teoreticky natolik změnit proudění větru, že to ve výsledku způsobí tornádo v Texasu. Lorenz dospěl k jednoduchému, ale hlubokému závěru: „Miniaturní změny na vstupu mohou vyvolat obrovské rozdíly na výstupu.“
Tento jednoduchý objev ti může změnit život. Může radikálně proměnit tvé duchovní, emocionální, vztahové či finanční předpoklady a plány. Může změnit atmosféru ve tvé organizaci nebo ve tvém manželství. Jedno rozhodnutí. Jedna změna. Jeden risk. Jeden nápad. To je vše, co potřebuješ. Nemusíš dělat sto změn najednou, protože tak bys svou energii vydělil stem a měl jen jednoprocentní šanci na úspěch. Ty se ale potřebuješ stoprocentně zaměřit na jednu změnu. Vyžádá si to maximální úsilí. Pravděpodobně to bude nejtěžší věc, jakou jsi kdy udělal. Nicméně tato jediná změna má potenciál způsobit ve tvém životě stoprocentní rozdíl!