„Těm, kteří žijí v manželství, přikazuji – ne já, ale Pán…“ 1. Korintským 7:10

Boží požehnání tvého manželství se odvíjí od toho, zda jednáš podle jeho pravidel. Aby sis mohl užívat Boží ochrany, pokoje a požehnání, musíš dbát jeho pokynů. Například, můžete se hodiny hádat bez toho, že se tím něco vyřeší. Kdybys uplatnil Boží pravidla, mohlo by být během několika minut po všem. Obě strany by byly spokojeny. Přece, když se ti porouchá auto, taky ho zavezeš do odborného servisu, ne? Tam totiž vědí, jak ho opravit! A první manžele stvořil Bůh. Takže, když se váš vztah dostane do úzkých, buďte moudří, a než ho začnete řešit sami, promluvte si nejprve s Pánem.
Pokud ovšem vstupuješ do manželství s postojem: „Rozvést se můžu vždycky,“ vydáváš se úplně opačným směrem, než přikazuje Boží slovo. Pavel píše: „Pro ty, kdo žijí v manželství, mám nikoli své, ale Pánovo přikázání: Manželka ať od muže neodchází. Pokud přece odejde, ať zůstane nevdaná anebo ať se smíří s manželem. Stejně tak muž ať neopouští manželku“ (1. Korintským 7:10-11, B21). Jistě, někdy existují pochopitelné důvody i pro rozvod, ale jsou spíše výjimkou, nikoli pravidlem!
Nedávno utratila jedna hollywoodská herečka za svatbu milióny dolarů a dva měsíce nato se rozváděla pro „absolutní nesoulad se svým manželem“. Když vyslovujeme: „… dokud nás smrt nerozdělí,“ je to slib daný před Bohem a předpokládá se, že si dobře uvědomujeme, co to znamená.