„… vaše tělo je chrámem Ducha svatého…“ 1. Korintským 6:19

Tělesné touhy. Bible nás vyzývá, abychom hodovali, jedli, pili, oslavovali, zpívali, tančili, byli hluční, provozovali hudbu – a to všechno děláme svými těly. Tyto chutě, touhy a potěšení se ve skutečnosti mohou stát způsobem, jak si připomínat, jak dobrý je náš Bůh. Tělesné není oddělené od duchovního. Ve skutečnosti je to právě Boží Duch, co oživuje naše těla. Bible tě neodsuzuje za to, že chceš být fyzicky atraktivní. Nesmíš ale zapomínat, že: „Zlatý kroužek na rypáku vepře je žena krásná, ale svéhlavá a rozmarná“ (Přísloví 11:22). Stejný princip platí i pro muže.
Naše těla stvořil Bůh. Stvořil je tak, že milujeme krásu. Proto několik kadeřníků začalo službu, kterou nazvali „kadeřnická misie“. Možná to zní divně, koneckonců jedinou kadeřnicí zmíněnou v Bibli byla Delíla, a když k ní Samson šel, moc dobře to s ním nedopadlo. Ale sloužit lidem stříháním vlasů může být dobrá věc. Lidé se svými kadeřníky sdílejí problémy, které by nikomu jinému nesvěřili. Takže to, jak vidíš, může být skutečná služba. Kadeřníci z této misijní skupiny poskytovali bezplatné kadeřnické služby i tělesně a mentálně postiženým lidem. Potom odjeli do Kostariky sloužit mladým ženám, které se snažily vymanit ze života prostituce. S úctou a svobodně sloužili tělům, kterým už dávno nikdo dobrovolně neposloužil, tělům, která se stala pouhými předměty.
A v čem je pointa? Možná budeš muset opravit své představy a osvojit si biblický koncept toho, co je skutečně „duchovní“.