„… vážil jsem si slov jeho úst více než svého denního chleba.“ Jób 23:12, přel. z angl.

Boží Duch nás pomocí Božího slova činí podobnými Božímu Synu! Právě proto ti bude satan stavět do cesty sto jedna překážek, aby ti zabránil číst Bibli. Pavel napsal: „Pomocí svého slova z tebe Bůh může učinit, čím chce, abys byl, a dát ti vše, co bys mohl potřebovat“ (Skutky 20:32, přel. z angl.). Podtrhni si slovo „vše“. Boží slovo je jako semeno – je naplněné potenciálem. Ježíš řekl: „Slova, která jsem k vám mluvil, jsou … život“ (Jan 6:63).
Když studuješ Písmo, děje se něco úžasného. Tvé mysli se dostává osvícení, tvé srdce rezonuje a ve tvém nitru se probouzí k životu pravda. Bible je více než jen doktrinální průvodce. Boží slovo vytváří víru, vyvolává změnu, působí zázraky, uzdravuje zranění, buduje charakter, mění okolnosti, přináší radost, přemáhá problémy, vítězí nad pokušením, buduje naději, uvolňuje moc, pročišťuje mysl, dává vzniknout tomu, co nebylo, a je zárukou tvé budoucnosti. Bez Bible nemůžeš přežít. Je pro tvůj život stejně důležitá jako jídlo. Právě proto Jób řekl: „… vážil jsem si slov jeho úst více než svého denního chleba“ (Jób 23:12, přel. z angl.).
Boží slovo je duchovní výživou, kterou potřebuješ, abys naplnil cíl svého života. Bible o něm mluví jako o mléku, chlebu, hutném pokrmu a o zákusku lahodné chuti (viz 1. Petrova 2:2, Matouš 4:4, 1. Korintským 3:2, Žalm 119:103). Toto menu o čtyřech chodech je jídelníčkem Ducha pro každodenní posilu a růst. Bible říká: „… mějte touhu jen po nefalšovaném duchovním mléku, abyste jím rostli…“ (1. Petrova 2:2). Takže si dej závazek, že budeš každý den číst Boží slovo!