„Zůstanete-li v mém slovu, jste opravdu mými učedníky.“ Jan 8:31

Jan napsal: „Modlím se za tebe, milovaný, aby se ti ve všem dobře dařilo a abys byl zdráv – tak jako se dobře daří tvé duši “ (3. Janova 2). Aby se ti „dobře dařilo“, musí být jednou z tvých každodenních priorit četba Božího slova. Ježíš řekl: „Zůstanete-li v mém slovu, jste opravdu mými učedníky“ (Jan 8:1).
„Zůstávání“ znamená přebývání na určitém místě. To nám umožňuje přemýšlet o domově, místě, kde nacházíme radost, přijetí, povzbuzení, podporu, ochranu, cíl, identitu a odpočinek. Vážit si Božího slova znamená přijímat ho jako svou nejvyšší autoritu, jako kompas pro směrování, poradce při rozhodování, mě??tko pro hodnocen? ka?d?ho vztahu a?jedn?n?. Jin?mi slovyřítko pro hodnocení každého vztahu a jednání. Jinými slovy, jako „první a poslední“ slovo ve svém životě.
Do mnoha problémů se dostáváme proto, že svá rozhodnutí stavíme na nejistých autoritách, jako jsou kultura („dělají to všichni“), tradice („vždycky jsme to tak dělali“), odůvodnění („vypadá to logicky“) nebo emoce („cítím, že je to správné“). To všechno je špatně, protože to pochází z našeho já, a ne od Boha. Potřebujeme dokonalý standard, který nás nikdy nezavede nesprávným směrem, a taková kritéria splňuje jedině Boží slovo. Šalomoun napsal: „Všechna Boží řeč je protříbená…“ (Přísloví 30:5). To znamená, že když ti jeho Slovo říká, že máš něco dělat, musíš to udělat, ať ti to připadá smysluplné, nebo ne, a ať se ti do toho chce, nebo ne. Musíš říct s Pavlem: „Věřím všemu, co je napsáno…“ (Skutky 24:14).