„Nechť ve vás přebývá slovo Kristovo v celém svém bohatství…“ Koloským 3:16

Když budeš svou mysl naplňovat Božím slovem, Duch svatý toho využije ke tvé proměně. „Nechť ve vás přebývá slovo Kristovo v celém svém bohatství: se vší moudrostí…“ (Koloským 3:16). Jak toho dosáhneš?
1) Čtením Božího slova. Když budeš číst noviny, ale Bibli ne, nebudeš duchovně růst. Nemůžeš se tři nebo čtyři hodiny dívat na televizi, pak tři nebo čtyři minuty číst Bibli a očekávat, že porosteš. Jak můžeš říct, že věříš Bibli od prvního písmene do posledního, když jsi ji od prvního po poslední písmeno nepřečetl? „… bude v něm číst po všechny dny svého života…“ (5. Mojžíšova 17:19). Stačí, když budeš číst Bibli jen patnáct minut denně, a přečteš ji za rok úplně celou. Když si denně upřeš jen třicet minut televizního programu, můžeš si ji přečíst za rok dvakrát. Každodenní četba Bible ti umožní zůstávat na doslech Božího hlasu. Chceš duchovně růst? Vypracuj si denní plán čtení Bible a dodržuj ho.
2) Přijímáním Božího slova. V podobenství o rozsévači mluví Ježíš o třech nepřijímajících postojích: o uzavřené mysli (tvrdá půda), o povrchní mysli (mělká půda) a o mysli rozptýlené (zaplevelená půda) (viz Lukáš 8:5-15.) A pokračuje: „Dávejte tedy pozor, jak slyšíte…“ (Lukáš 8:18). Kdykoliv začneš zanedbávat učení se, zkoumej svůj postoj, a to zvláště z hlediska pýchy. Pokud jsi pokorný a vnímavý, může k tobě Bůh mluvit i prostřednictvím toho nejnudnějšího učitele. Jakub řekl: „… v tichosti přijměte zaseté slovo, které má moc spasit vaše duše“ (Jakub 1:21).
To nejsou jen dobré nápady; to jsou zásady, které mění život!