„… zrušil vládu smrti a skrze evangelium zjevil život a nesmrtelnost.“        2. Timoteovi 1:10, B21
Není žádným překvapením, že Bůh ve svém srdci soucítí se zraněnými rodiči. Koneckonců, Bůh sám je také Otcem. Jsou snad nějaké rodičovské emoce, které by neznal? Jsi odloučen od svého dítěte? To byl i Bůh. Zachází někdo s tvým dítětem špatně? Jeho dítě zesměšňovali a šikanovali. Zrazuje někdo tvoje dítě? Boží Syn byl obviněn na základě falešného svědectví a zrazen chamtivým následovníkem. Jsi nucen dívat se, jak tvé dítě trpí? Bůh viděl svého Syna trpět na kříži. Chtěl bys své dítě ušetřit všech možných zranění světa? Bůh to mohl udělat. Ale pro svou velkou lásku k nám: „Neušetřil svého vlastního Syna, ale vydal ho za nás za všechny; jak by nám s ním tedy nedaroval i všechno ostatní?“ (Římanům 8:32, B21).
Všimni si slova „všechno“. Není nic, co by Bůh nebyl schopen učinit v reakci na modlitbu! Možná ses modlil, ale tvoje dítě přesto zemřelo. Žádná bolest se nevyrovná bolesti při ztrátě dítěte. Možná sis říkal: „Ježíš vzkřísil Jairovo dítě, proč nezachránil i to moje?“ Bůh tvé otázce dobře rozumí. On také pohřbil své dítě. A smrt nenávidí více než ty. Proto je psáno: „… zrušil vládu smrti a skrze evangelium zjevil život a nesmrtelnost“ (2. Timoteovi 1:10, B21).
Pro ty, kdo důvěřují Kristu, není smrt ničím jiným než přechodem do nebe. Tvoje dítě možná dnes není ve tvém náručí, je ale v bezpečné náruči Boží. Po ztrátě syna, který zemřel po porodu, hleděl David s nadějí do budoucnosti a řekl: „Já půjdu za ním…“ (2. Samuelova 12:23, B21). Ať je to i tvou nadějí.