„A tak i každý z vás bez výjimky ať miluje svou ženu jako sebe sama a žena ať má před mužem úctu.“    Efezským 5:33

Jedna žena odjela na prodloužený pracovní víkend. V pondělí dopoledne během posledního jednání náhle vyskočila a odešla z místnosti. Kamarádka, která vyšla za ní, aby zjistila, co se stalo, viděla, jak v hale zavěšuje telefon. „Je všechno v pořádku?“ zeptala se starostlivě. „Ach, ano,“ odpověděla žena rozpačitě. „Nechtěla jsem vás vyděsit, najednou jsem si prostě uvědomila, že je pondělí, a to je u nás svoz odpadků.“ „Svoz odpadků? Copak tvůj manžel není doma?“ stále nechápala kolegyně. „Ale ano,“ odpověděla žena. „Jenže aby nám odvezli odpadky, vyžaduje to součinnost nás obou. Já ten pytel neunesu a on si na to nevzpomene!“
Tajemství dobrého manželství spočívá v tom, jak žít a pracovat společně. Zde je deset rad, které vám tohoto cíle pomohou dosáhnout:
1) Domluvte se na každodenní společné modlitbě.  2) Najděte na sobě každý den něco dobrého.  3) Nezapomínejte se k sobě přitulit.  4) Přemýšlejte o sobě jako o týmu, nejen jako o páru.  5) Respektujte své rozdílnosti.  6) Mějte každý den alespoň jedno společné jídlo.  7) Předkládejte své neshody Bohu.  8) Rozvíjejte hluboký smysl pro humor.  9) Mějte „své místo“ a „svou píseň“.  10) Připomínejte si společné chvíle.
Je ironií, že dnes nejčastěji uváděným důvodem u rozvodu je „neslučitelnost“. Hádej v čem? V rozdílnosti! Když se dva lidé s různými vlohami rozhodnou jeden druhého milovat a naslouchat si, mohou se jejich rozdílnosti stát spíše zdrojem síly než zdrojem slabosti. Na manželství musí být dva!