„… uvařil … na dříví z pluhu…“ 1. Královská 19:21, B21

Elíšova služba začíná těmito slovy: „Elíša … vzal volské spřežení, porazil je, uvařil jejich maso na dříví z pluhu a dal je jíst svým lidem. Potom vstal a následoval Eliáše…“ (1. Královská 19:21, B21). Elíša si zavřel cestu ke svému starému způsobu života, zničil „stroj času“, který by ho mohl vrátit zpět. To byl konec zemědělce Elíši a počátek proroka Elíši.
Nezáleží na tom, zda se snažíš zhubnout, dostat se na vysokou školu, napsat knihu, začít podnikat nebo sloužit, zbavit se dluhů nebo dosáhnout čehokoliv jiného. První krok je vždy tím nejdelším a nejtěžším. Nestačí udělat krok vpřed směrem k budoucnosti, musíš také vyloučit možnost návratu do minulosti. Jedině tak půjdeš za cílem. Jedině tak zlomíš svou závislost. Tak obnovíš vztahy. Chceš-li začít psát novou kapitolu, musíš ukončit tu starou. Elíša nemusel pálit nástroje k orbě, aby mohl Eliáše následovat. Bylo to jeho vyznání. Přesněji, bylo to vyznání víry. Nebylo pak již návratu zpět.
Neúspěch v devíti případech z deseti vede k tomu, že se člověk uchýlí k plánu B, protože plán A je moc riskantní, příliš nákladný nebo složitý. To je důvod, proč většina lidí žije svůj plán B. Nespálili své mosty do minulosti. Lidé plánu A žádný plán B nemají. Mají pouze plán A, nebo krach. Raději zkrachují a spálí se na cestě za svými Bohem danými sny, než aby byli úspěšní někde jinde. Slovo pro tebe dnes zní: Spal své mosty k minulosti a vykroč vpřed.